A borzonti hagyományőrző étterem
+40/745-399 286

Az étkezés öröm! Ösztön és szenvedély, életszükséglet és élvezet, mely a születéstől a sírig elkísér bennünket.

– Brillant-Savarin, a nagy életművész –

Valóban, az étkezés rendkívül fontos szerepet tölt be életünkben. Illő tehát, hogy ehhez a fontos szerephez méltó komolysággal álljunk hozzá. Minden tehetségünkkel azon igyekezünk, hogy vendégeinknek az általunk adható legjobbat nyújtsuk.

Házunk névadója – a sokak által személyesen is ismert Basa Keresztáti – paraszt emberből lett vendéglőssé. A vendéglátós szakmát nem könyvből tanulta. Sem ő, sem Basa Kereszmámi. Ahogy az édesanyjuk konyhájában megtanulták a szakács mesterséget, úgy készítették ételeiket a vendégek teljes megelégedésére. Mi – a késői utódok – hűek maradunk ehhez az otthonos, székely paraszti íz világhoz. Ugyanakkor, minden tekintetben meg kívánunk felelni a mai emberek jogos higiénés elvárásainak. Ennek érdekében úgy alakítottuk át és újítottuk fel a konyhát és az egyéb kiszolgáló helységeket, hogy az minden tekintetben megfelel a legszigorúbb előírásoknak és a legkényesebb vendég igényeinek is.

Ezt azzal is érzékeltetjük, hogy munkatársaink nem elbújva készítik el a megrendelt ételeket, ha nem a nyitott konyha miatt a vendégek szeme láttára.

Jó étvágyat, kellemes időtöltést kívánunk valamennyi vendégünknek!